Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-04-01 - Niedziela
- 2018-04-02 - Poniedziałek
- 2018-04-03 - Wtorek
- 2018-04-04 - Środa
- 2018-04-05 - Czwartek
- 2018-04-06 - Piątek
- 2018-04-07 - Sobota
- 2018-04-08 - Niedziela
- 2018-04-09 - Poniedziałek
- 2018-04-10 - Wtorek
- 2018-04-11 - Środa
- 2018-04-12 - Czwartek
- 2018-04-13 - Piątek
- 2018-04-14 - Sobota
- 2018-04-15 - Niedziela
- 2018-04-16 - Poniedziałek
- 2018-04-17 - Wtorek
- 2018-04-18 - Środa
- 2018-04-19 - Czwartek
- 2018-04-20 - Piątek
- 2018-04-21 - Sobota
- 2018-04-22 - Niedziela
- 2018-04-23 - Poniedziałek
- 2018-04-24 - Wtorek
- 2018-04-25 - Środa
- 2018-04-26 - Czwartek
- 2018-04-27 - Piątek
- 2018-04-28 - Sobota
- 2018-04-29 - Niedziela
- 2018-04-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-16 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa zdodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadSelerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,sól,włoszczyzna 3skł paski(marchew,pietruszka,seler),seler obrany,mleko 2%tł,natka pietruszki. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, ),udziec z indyka b/k/b/s, mąka pszenna,sól. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy. Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchew mrożona kostka,sól,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,mrozona, jabłka,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Twarożek z natką pietruszki 35 g ( MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, ) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK