Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-03-01 - Czwartek
- 2018-03-02 - Piątek
- 2018-03-03 - Sobota
- 2018-03-04 - Niedziela
- 2018-03-05 - Poniedziałek
- 2018-03-06 - Wtorek
- 2018-03-07 - Środa
- 2018-03-08 - Czwartek
- 2018-03-09 - Piątek
- 2018-03-10 - Sobota
- 2018-03-11 - Niedziela
- 2018-03-12 - Poniedziałek
- 2018-03-13 - Wtorek
- 2018-03-14 - Środa
- 2018-03-15 - Czwartek
- 2018-03-16 - Piątek
- 2018-03-17 - Sobota
- 2018-03-18 - Niedziela
- 2018-03-19 - Poniedziałek
- 2018-03-20 - Wtorek
- 2018-03-21 - Środa
- 2018-03-22 - Czwartek
- 2018-03-23 - Piątek
- 2018-03-24 - Sobota
- 2018-03-25 - Niedziela
- 2018-03-26 - Poniedziałek
- 2018-03-27 - Wtorek
- 2018-03-28 - Środa
- 2018-03-29 - Czwartek
- 2018-03-30 - Piątek
- 2018-03-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-12-16 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa zdodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadSelerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,sól,włoszczyzna 3skł paski(marchew,pietruszka,seler),seler obrany,mleko 2%tł,natka pietruszki. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, ),udziec z indyka b/k/b/s, mąka pszenna,sól. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy. Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchew mrożona kostka,sól,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,mrozona, jabłka,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Twarożek z natką pietruszki 35 g ( MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, ) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK