Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-11-01 - Piątek
  • 2019-11-02 - Sobota
  • 2019-11-03 - Niedziela
  • 2019-11-04 - Poniedziałek
  • 2019-11-05 - Wtorek
  • 2019-11-06 - Środa
  • 2019-11-07 - Czwartek
  • 2019-11-08 - Piątek
  • 2019-11-09 - Sobota
  • 2019-11-10 - Niedziela
  • 2019-11-11 - Poniedziałek
  • 2019-11-12 - Wtorek
  • 2019-11-13 - Środa
  • 2019-11-14 - Czwartek
  • 2019-11-15 - Piątek
  • 2019-11-16 - Sobota
  • 2019-11-17 - Niedziela
  • 2019-11-18 - Poniedziałek
  • 2019-11-19 - Wtorek
  • 2019-11-20 - Środa
  • 2019-11-21 - Czwartek
  • 2019-11-22 - Piątek
  • 2019-11-23 - Sobota
  • 2019-11-24 - Niedziela
  • 2019-11-25 - Poniedziałek
  • 2019-11-26 - Wtorek
  • 2019-11-27 - Środa
  • 2019-11-28 - Czwartek
  • 2019-11-29 - Piątek
  • 2019-11-30 - Sobota
Menu na dzień: 2023-12-16 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka Konserwowa drobiowa zdodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )

Mix sałat 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Selerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,sól,włoszczyzna 3skł paski(marchew,pietruszka,seler),seler obrany,mleko 2%tł,natka pietruszki.

Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.

Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, ),udziec z indyka b/k/b/s, mąka pszenna,sól.

Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy.

Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchew mrożona kostka,sól,olej rzepakowy.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,mrozona, jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Twarożek z natką pietruszki 35 g ( MLE, )

Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, )

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2061.94 kcal; 
  • Białko: 80.56 g;
  • Tłuszcze: 57.42 g; Kw.tł. nasy.: 18.10 g;
  • Węglowodany ogółem: 319.27 g; W tym cukry: 57.60 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 28.75 g; 
  • Sól: 9.41 g; 
 

Cały jadłospis od 11 grudnia do 24 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK