Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2020 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-09-01 - Wtorek
 - 2020-09-02 - Środa
 - 2020-09-03 - Czwartek
 - 2020-09-04 - Piątek
 - 2020-09-05 - Sobota
 - 2020-09-06 - Niedziela
 - 2020-09-07 - Poniedziałek
 - 2020-09-08 - Wtorek
 - 2020-09-09 - Środa
 - 2020-09-10 - Czwartek
 - 2020-09-11 - Piątek
 - 2020-09-12 - Sobota
 - 2020-09-13 - Niedziela
 - 2020-09-14 - Poniedziałek
 - 2020-09-15 - Wtorek
 - 2020-09-16 - Środa
 - 2020-09-17 - Czwartek
 - 2020-09-18 - Piątek
 - 2020-09-19 - Sobota
 - 2020-09-20 - Niedziela
 - 2020-09-21 - Poniedziałek
 - 2020-09-22 - Wtorek
 - 2020-09-23 - Środa
 - 2020-09-24 - Czwartek
 - 2020-09-25 - Piątek
 - 2020-09-26 - Sobota
 - 2020-09-27 - Niedziela
 - 2020-09-28 - Poniedziałek
 - 2020-09-29 - Wtorek
 - 2020-09-30 - Środa
 
Menu na dzień: 2023-12-13 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Miód (25g) 1 szt Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )  | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1)  | 
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna drobna,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),łopatka wp/b/k/b/s,bułka tarta,bułka paryska,jajka,sól,olej rzepakowy,pieprz mielony. Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól. Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ, )buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy,mąka pszenna. Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł mrożona ( marchew,kalafior,brokuł,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożoina,jabłko,kwasek cytrynowy, cukier.  | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1)  | 
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml (MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ, ) Sałatka z makaronu i tuńczyka 150 g (GLU PSZ, RYB, MLE, ) Pomidor 80 g Sałata zielona 5 g  | |
Kolacja IIMus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim