Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-02-01 - Poniedziałek
  • 2027-02-02 - Wtorek
  • 2027-02-03 - Środa
  • 2027-02-04 - Czwartek
  • 2027-02-05 - Piątek
  • 2027-02-06 - Sobota
  • 2027-02-07 - Niedziela
  • 2027-02-08 - Poniedziałek
  • 2027-02-09 - Wtorek
  • 2027-02-10 - Środa
  • 2027-02-11 - Czwartek
  • 2027-02-12 - Piątek
  • 2027-02-13 - Sobota
  • 2027-02-14 - Niedziela
  • 2027-02-15 - Poniedziałek
  • 2027-02-16 - Wtorek
  • 2027-02-17 - Środa
  • 2027-02-18 - Czwartek
  • 2027-02-19 - Piątek
  • 2027-02-20 - Sobota
  • 2027-02-21 - Niedziela
  • 2027-02-22 - Poniedziałek
  • 2027-02-23 - Wtorek
  • 2027-02-24 - Środa
  • 2027-02-25 - Czwartek
  • 2027-02-26 - Piątek
  • 2027-02-27 - Sobota
  • 2027-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-12-13 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Miód (25g) 1 szt

Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, )

Roszponka 10 g

Pomidor 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna drobna,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki.

Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),łopatka wp/b/k/b/s,bułka tarta,bułka paryska,jajka,sól,olej rzepakowy,pieprz mielony.

Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól.

Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ, )buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy,mąka pszenna.

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł mrożona ( marchew,kalafior,brokuł,sól.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożoina,jabłko,kwasek cytrynowy, cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ, )

Sałatka z makaronu i tuńczyka 150 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )

Pomidor 80 g

Sałata zielona 5 g

 
Kolacja II

Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2560.73 kcal;
  • Białko: 102.09 g; 
  • Tłuszcze: 72.73 g; Kw. tł. nasy.: 26.13 g;
  • Węglowodany ogółem: 380.31 g; W tym cukry: 89.01 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 23.49 g;
  • Sól: 8.83 g; 
 

Cały jadłospis od 11 grudnia do 24 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK