Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-10 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 10 g (MLE, )

Sałata zielona 20 g

Jabłko pieczone 1szt. 

Pasta z twarogu i siemienia z natką pietruszki 70 g (MLE, )

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem (bez mleka)* 350 ml (GLU PSZ, SEL, ),koncentrat pomidorowy,makaron nitki,sól,natka pietruszki,włoszczyzna 3 skł paski( marchew,pietruszka,seler).

Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.

Filet z kurczaka gotowany 100 g,filiet z kurczka b/s/b/k,sól.

Marchew gotowana z olejem* 200 g,marchew kostka mrożona,sól,olej rzepakowy.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ, )

Mix sałat z olejem 50 g

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt (GLU PSZ, JAJ, GLU ŻYT,

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2169.00 kcal; 
  • Białko: 103.40 g; 
  • Tłuszcze: 52.09 g; Kw. tł. nasy.: 17.21 g;
  •  Węglowodany ogółem: 336.82 g; W tym cukry: 66.40 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 29.99 g; 
  • Sól: 7.75 g; 
 

Cały jadłospis od 27 listopad do 10 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK