Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2014
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2014-06-01 - Niedziela
- 2014-06-02 - Poniedziałek
- 2014-06-03 - Wtorek
- 2014-06-04 - Środa
- 2014-06-05 - Czwartek
- 2014-06-06 - Piątek
- 2014-06-07 - Sobota
- 2014-06-08 - Niedziela
- 2014-06-09 - Poniedziałek
- 2014-06-10 - Wtorek
- 2014-06-11 - Środa
- 2014-06-12 - Czwartek
- 2014-06-13 - Piątek
- 2014-06-14 - Sobota
- 2014-06-15 - Niedziela
- 2014-06-16 - Poniedziałek
- 2014-06-17 - Wtorek
- 2014-06-18 - Środa
- 2014-06-19 - Czwartek
- 2014-06-20 - Piątek
- 2014-06-21 - Sobota
- 2014-06-22 - Niedziela
- 2014-06-23 - Poniedziałek
- 2014-06-24 - Wtorek
- 2014-06-25 - Środa
- 2014-06-26 - Czwartek
- 2014-06-27 - Piątek
- 2014-06-28 - Sobota
- 2014-06-29 - Niedziela
- 2014-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-09 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g (SOJ, ) Twarożek z natką 50 g (MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZiemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL, ),włoszczyzna 3skł,mrożona paski( marchew,pietruszka,seler),sól,majeranek,ziemniaki obrane,mleko,natka pietruszki. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g(GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł,paski,mąka pszenna,sól,natka pietruszki. Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g,buraki obrane,sól,olej rzepakowy,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka z selera i orzechów z olejem drobno tarta - dieta 100 g (ORZ, SEL, ),seler obrany,orzechy łuskane,olej rzepakowy,śmietanka,jogurt naturalny,cukier,kwasek cytrynowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Sałatka z ryżu, brokułów i wędliny drob wieprz - dieta 200 g (SOJ, MLE, SEL, ) Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK