Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-05-01 - Wtorek
- 2018-05-02 - Środa
- 2018-05-03 - Czwartek
- 2018-05-04 - Piątek
- 2018-05-05 - Sobota
- 2018-05-06 - Niedziela
- 2018-05-07 - Poniedziałek
- 2018-05-08 - Wtorek
- 2018-05-09 - Środa
- 2018-05-10 - Czwartek
- 2018-05-11 - Piątek
- 2018-05-12 - Sobota
- 2018-05-13 - Niedziela
- 2018-05-14 - Poniedziałek
- 2018-05-15 - Wtorek
- 2018-05-16 - Środa
- 2018-05-17 - Czwartek
- 2018-05-18 - Piątek
- 2018-05-19 - Sobota
- 2018-05-20 - Niedziela
- 2018-05-21 - Poniedziałek
- 2018-05-22 - Wtorek
- 2018-05-23 - Środa
- 2018-05-24 - Czwartek
- 2018-05-25 - Piątek
- 2018-05-26 - Sobota
- 2018-05-27 - Niedziela
- 2018-05-28 - Poniedziałek
- 2018-05-29 - Wtorek
- 2018-05-30 - Środa
- 2018-05-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-12-09 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g (SOJ, ) Twarożek z natką 50 g (MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZiemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL, ),włoszczyzna 3skł,mrożona paski( marchew,pietruszka,seler),sól,majeranek,ziemniaki obrane,mleko,natka pietruszki. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g(GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł,paski,mąka pszenna,sól,natka pietruszki. Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g,buraki obrane,sól,olej rzepakowy,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka z selera i orzechów z olejem drobno tarta - dieta 100 g (ORZ, SEL, ),seler obrany,orzechy łuskane,olej rzepakowy,śmietanka,jogurt naturalny,cukier,kwasek cytrynowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Sałatka z ryżu, brokułów i wędliny drob wieprz - dieta 200 g (SOJ, MLE, SEL, ) Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK