Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-01-01 - Poniedziałek
  • 2018-01-02 - Wtorek
  • 2018-01-03 - Środa
  • 2018-01-04 - Czwartek
  • 2018-01-05 - Piątek
  • 2018-01-06 - Sobota
  • 2018-01-07 - Niedziela
  • 2018-01-08 - Poniedziałek
  • 2018-01-09 - Wtorek
  • 2018-01-10 - Środa
  • 2018-01-11 - Czwartek
  • 2018-01-12 - Piątek
  • 2018-01-13 - Sobota
  • 2018-01-14 - Niedziela
  • 2018-01-15 - Poniedziałek
  • 2018-01-16 - Wtorek
  • 2018-01-17 - Środa
  • 2018-01-18 - Czwartek
  • 2018-01-19 - Piątek
  • 2018-01-20 - Sobota
  • 2018-01-21 - Niedziela
  • 2018-01-22 - Poniedziałek
  • 2018-01-23 - Wtorek
  • 2018-01-24 - Środa
  • 2018-01-25 - Czwartek
  • 2018-01-26 - Piątek
  • 2018-01-27 - Sobota
  • 2018-01-28 - Niedziela
  • 2018-01-29 - Poniedziałek
  • 2018-01-30 - Wtorek
  • 2018-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-09 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g (SOJ, )

Twarożek z natką 50 g (MLE, )

Roszponka 10 g

Pomidor 90 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL, ),włoszczyzna 3skł,mrożona paski( marchew,pietruszka,seler),sól,majeranek,ziemniaki obrane,mleko,natka pietruszki.

Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.

Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g(GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł,paski,mąka pszenna,sól,natka pietruszki.

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g,buraki obrane,sól,olej rzepakowy,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

Surówka z selera i orzechów z olejem drobno tarta - dieta 100 g (ORZ, SEL, ),seler obrany,orzechy łuskane,olej rzepakowy,śmietanka,jogurt naturalny,cukier,kwasek cytrynowy.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Sałatka z ryżu, brokułów i wędliny drob wieprz - dieta 200 g (SOJ, MLE, SEL, )

Sałata zielona 5 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2270.26 kcal; 
  • Białko: 85.76 g; 
  • Tłuszcze: 59.28 g; Kw.tł. nasy.: 20.63 g;
  •  Węglowodany ogółem: 363.79 g; W tym cukry: 62.30 g;
  •  Błonnik pokarmowy.: 33.23 g;
  • Sól: 8.67 g; 
 

Cały jadłospis od 27 listopad do 10 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK