Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-06-01 - Poniedziałek
- 2020-06-02 - Wtorek
- 2020-06-03 - Środa
- 2020-06-04 - Czwartek
- 2020-06-05 - Piątek
- 2020-06-06 - Sobota
- 2020-06-07 - Niedziela
- 2020-06-08 - Poniedziałek
- 2020-06-09 - Wtorek
- 2020-06-10 - Środa
- 2020-06-11 - Czwartek
- 2020-06-12 - Piątek
- 2020-06-13 - Sobota
- 2020-06-14 - Niedziela
- 2020-06-15 - Poniedziałek
- 2020-06-16 - Wtorek
- 2020-06-17 - Środa
- 2020-06-18 - Czwartek
- 2020-06-19 - Piątek
- 2020-06-20 - Sobota
- 2020-06-21 - Niedziela
- 2020-06-22 - Poniedziałek
- 2020-06-23 - Wtorek
- 2020-06-24 - Środa
- 2020-06-25 - Czwartek
- 2020-06-26 - Piątek
- 2020-06-27 - Sobota
- 2020-06-28 - Niedziela
- 2020-06-29 - Poniedziałek
- 2020-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-08 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Serek bieluch 150 g (MLE) 1 szt Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKalafiorowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL, ),Kalafior mrożony,ryż biały,natka pietruszki,sól,śmietanka. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, ),ryba miruna filet b/s,jajka,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy. Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g,olej rzepakowy,kapusta kiszona,cukier,jabłko. Marchewka z groszkiem*oprószana 100 g (GLU PSZ, MLE, ),marchew z groszkiem mrożona,margaryna,mąka pszenna,sól,cukier. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skl,mrozona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Sałata lodowa 20 g Pomidor 80 g Chrzan ze śmietaną 50 g (MLE, S02,) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK