Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2029
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2029-02-01 - Czwartek
- 2029-02-02 - Piątek
- 2029-02-03 - Sobota
- 2029-02-04 - Niedziela
- 2029-02-05 - Poniedziałek
- 2029-02-06 - Wtorek
- 2029-02-07 - Środa
- 2029-02-08 - Czwartek
- 2029-02-09 - Piątek
- 2029-02-10 - Sobota
- 2029-02-11 - Niedziela
- 2029-02-12 - Poniedziałek
- 2029-02-13 - Wtorek
- 2029-02-14 - Środa
- 2029-02-15 - Czwartek
- 2029-02-16 - Piątek
- 2029-02-17 - Sobota
- 2029-02-18 - Niedziela
- 2029-02-19 - Poniedziałek
- 2029-02-20 - Wtorek
- 2029-02-21 - Środa
- 2029-02-22 - Czwartek
- 2029-02-23 - Piątek
- 2029-02-24 - Sobota
- 2029-02-25 - Niedziela
- 2029-02-26 - Poniedziałek
- 2029-02-27 - Wtorek
- 2029-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-08 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Serek bieluch 150 g (MLE) 1 szt Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKalafiorowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL, ),Kalafior mrożony,ryż biały,natka pietruszki,sól,śmietanka. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, ),ryba miruna filet b/s,jajka,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy. Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g,olej rzepakowy,kapusta kiszona,cukier,jabłko. Marchewka z groszkiem*oprószana 100 g (GLU PSZ, MLE, ),marchew z groszkiem mrożona,margaryna,mąka pszenna,sól,cukier. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skl,mrozona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Sałata lodowa 20 g Pomidor 80 g Chrzan ze śmietaną 50 g (MLE, S02,) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK