Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-04-01 - Sobota
- 2023-04-02 - Niedziela
- 2023-04-03 - Poniedziałek
- 2023-04-04 - Wtorek
- 2023-04-05 - Środa
- 2023-04-06 - Czwartek
- 2023-04-07 - Piątek
- 2023-04-08 - Sobota
- 2023-04-09 - Niedziela
- 2023-04-10 - Poniedziałek
- 2023-04-11 - Wtorek
- 2023-04-12 - Środa
- 2023-04-13 - Czwartek
- 2023-04-14 - Piątek
- 2023-04-15 - Sobota
- 2023-04-16 - Niedziela
- 2023-04-17 - Poniedziałek
- 2023-04-18 - Wtorek
- 2023-04-19 - Środa
- 2023-04-20 - Czwartek
- 2023-04-21 - Piątek
- 2023-04-22 - Sobota
- 2023-04-23 - Niedziela
- 2023-04-24 - Poniedziałek
- 2023-04-25 - Wtorek
- 2023-04-26 - Środa
- 2023-04-27 - Czwartek
- 2023-04-28 - Piątek
- 2023-04-29 - Sobota
- 2023-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-12-07 - Czwartek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 10 g (MLE, ) Miód 25 g (1szt) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami * 250 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),barszcz koncentrat,buraki obrane,ziemniaki obrane,sól,śmietanka,mleko 2%tł,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler). Łazanki z kapustą i mięsem drob z udźca 300 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)kapusta kiszona,biała,mięso z uddźca b/k,kiełbasa zwyczajna,olej rzepakowy,pieprz czarny. Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł,mrożona,kwasek cytrynowy,cukier,jabłka. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml (MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 35 g(SOJ, ) Pasta z ciecierzycy z warzywami* 35 g(SEL, ) Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g | |
Kolacja IIMandarynki 2 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK