Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-06-01 - Poniedziałek
- 2020-06-02 - Wtorek
- 2020-06-03 - Środa
- 2020-06-04 - Czwartek
- 2020-06-05 - Piątek
- 2020-06-06 - Sobota
- 2020-06-07 - Niedziela
- 2020-06-08 - Poniedziałek
- 2020-06-09 - Wtorek
- 2020-06-10 - Środa
- 2020-06-11 - Czwartek
- 2020-06-12 - Piątek
- 2020-06-13 - Sobota
- 2020-06-14 - Niedziela
- 2020-06-15 - Poniedziałek
- 2020-06-16 - Wtorek
- 2020-06-17 - Środa
- 2020-06-18 - Czwartek
- 2020-06-19 - Piątek
- 2020-06-20 - Sobota
- 2020-06-21 - Niedziela
- 2020-06-22 - Poniedziałek
- 2020-06-23 - Wtorek
- 2020-06-24 - Środa
- 2020-06-25 - Czwartek
- 2020-06-26 - Piątek
- 2020-06-27 - Sobota
- 2020-06-28 - Niedziela
- 2020-06-29 - Poniedziałek
- 2020-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-06 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE, ) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ, ) Roszponka 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z brokuła z grzankami razowymi*. 350 ml (GLU PSZ, SEL, ),brokuły mrożone,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,bułka razowa,sól,śmietanka,mleko,ziemniaki obrane. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Filet z kurczaka duszony 100 g ( GLU,PSZ, ),filet z kurczaka b/s,sól. Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL, ,mąka pszenna,sól,marchew,seler,pietruszka. Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL, ),kapusta biała,czerwona,jabłka,seler,pietruszka korzeń,cebula,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy. Fasolka szparagowa z wody* 100 g,fasolka szparagowa,sól. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłko,kwaek cytrynowy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 70 g ( SOJ, ) Sałata zielona 5 g Sałatka jarzynowa 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK