Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2017

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2017-10-01 - Niedziela
  • 2017-10-02 - Poniedziałek
  • 2017-10-03 - Wtorek
  • 2017-10-04 - Środa
  • 2017-10-05 - Czwartek
  • 2017-10-06 - Piątek
  • 2017-10-07 - Sobota
  • 2017-10-08 - Niedziela
  • 2017-10-09 - Poniedziałek
  • 2017-10-10 - Wtorek
  • 2017-10-11 - Środa
  • 2017-10-12 - Czwartek
  • 2017-10-13 - Piątek
  • 2017-10-14 - Sobota
  • 2017-10-15 - Niedziela
  • 2017-10-16 - Poniedziałek
  • 2017-10-17 - Wtorek
  • 2017-10-18 - Środa
  • 2017-10-19 - Czwartek
  • 2017-10-20 - Piątek
  • 2017-10-21 - Sobota
  • 2017-10-22 - Niedziela
  • 2017-10-23 - Poniedziałek
  • 2017-10-24 - Wtorek
  • 2017-10-25 - Środa
  • 2017-10-26 - Czwartek
  • 2017-10-27 - Piątek
  • 2017-10-28 - Sobota
  • 2017-10-29 - Niedziela
  • 2017-10-30 - Poniedziałek
  • 2017-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-06 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE, )

Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ, )

Roszponka 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z brokuła z grzankami razowymi*. 350 ml (GLU PSZ, SEL, ),brokuły mrożone,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,bułka razowa,sól,śmietanka,mleko,ziemniaki obrane.

Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.

Filet z kurczaka duszony 100 g ( GLU,PSZ, ),filet z kurczaka b/s,sól.

Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL, ,mąka pszenna,sól,marchew,seler,pietruszka.

Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL, ),kapusta biała,czerwona,jabłka,seler,pietruszka korzeń,cebula,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy.

Fasolka szparagowa z wody* 100 g,fasolka szparagowa,sól.

Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłko,kwaek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 70 g ( SOJ, )

Sałata zielona 5 g

Sałatka jarzynowa 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, )

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt( GLU PSZ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2379.13 kcal; 
  • Białko: 130.40 g; 
  • Tłuszcze: 68.80 g; Kw. tł. nasy.: 24.34 g;
  • Węglowodany ogółem: 329.87 g; W tym cukry: 57.22 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 40.08 g;
  • Sól: 10.67 g; 
 

Cały jadłospis od 27 listopad do 10 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK