Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-01-01 - Piątek
  • 2027-01-02 - Sobota
  • 2027-01-03 - Niedziela
  • 2027-01-04 - Poniedziałek
  • 2027-01-05 - Wtorek
  • 2027-01-06 - Środa
  • 2027-01-07 - Czwartek
  • 2027-01-08 - Piątek
  • 2027-01-09 - Sobota
  • 2027-01-10 - Niedziela
  • 2027-01-11 - Poniedziałek
  • 2027-01-12 - Wtorek
  • 2027-01-13 - Środa
  • 2027-01-14 - Czwartek
  • 2027-01-15 - Piątek
  • 2027-01-16 - Sobota
  • 2027-01-17 - Niedziela
  • 2027-01-18 - Poniedziałek
  • 2027-01-19 - Wtorek
  • 2027-01-20 - Środa
  • 2027-01-21 - Czwartek
  • 2027-01-22 - Piątek
  • 2027-01-23 - Sobota
  • 2027-01-24 - Niedziela
  • 2027-01-25 - Poniedziałek
  • 2027-01-26 - Wtorek
  • 2027-01-27 - Środa
  • 2027-01-28 - Czwartek
  • 2027-01-29 - Piątek
  • 2027-01-30 - Sobota
  • 2027-01-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-12-02 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),sól,koper suszony,koper zielony,śmietanka,mleko.

Ryż na sypko 200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.

Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ, )wołowina gulasz,mąka pszenna,sól,ziele angielskie,liść laurowy,olej rzepakowy.

Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,sól,kwasek cytrynowy,cukier,śmietanka.

Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g,cukinia mrożona kostka,pomidory w puszce,sól,olej rzepakowy.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Twarożek z natką 50 g (MLE, )

Śniadaniowa drobiowa- produkt

drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2157.37 kcal; 
  • Białko: 89.27 g; 
  • Tłuszcze: 59.35 g; Kw.tł. nasy.: 19.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 326.63 g; W tym cukry: 56.75 g
  • Błonnik pokarmowy.: 22.03 g; 
  • Sól: 8.48 g; 
 

Cały jadłospis od 27 listopad do 10 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK