Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-05-01 - Wtorek
- 2018-05-02 - Środa
- 2018-05-03 - Czwartek
- 2018-05-04 - Piątek
- 2018-05-05 - Sobota
- 2018-05-06 - Niedziela
- 2018-05-07 - Poniedziałek
- 2018-05-08 - Wtorek
- 2018-05-09 - Środa
- 2018-05-10 - Czwartek
- 2018-05-11 - Piątek
- 2018-05-12 - Sobota
- 2018-05-13 - Niedziela
- 2018-05-14 - Poniedziałek
- 2018-05-15 - Wtorek
- 2018-05-16 - Środa
- 2018-05-17 - Czwartek
- 2018-05-18 - Piątek
- 2018-05-19 - Sobota
- 2018-05-20 - Niedziela
- 2018-05-21 - Poniedziałek
- 2018-05-22 - Wtorek
- 2018-05-23 - Środa
- 2018-05-24 - Czwartek
- 2018-05-25 - Piątek
- 2018-05-26 - Sobota
- 2018-05-27 - Niedziela
- 2018-05-28 - Poniedziałek
- 2018-05-29 - Wtorek
- 2018-05-30 - Środa
- 2018-05-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-12-01 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Twaróg półtłusty 50 g (MLE, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadSzpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU,PSZ, JAJ, MLE, SEL, ),szpinak rozadrobniony mrożony,mąka pszenna, sól,makaron zacierkowy,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler), ziele angielskie,pieprz,mleko,śmietanka. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Kotlet z ryby (Dorsz) 100 g (GLU PSZ,JAJ, RYB, ),dorsz mrożony bez glazury b/s,bułka tarta,jajka,sól,bułka paryska. Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g,czerwona kapusta,cebula,kwasek cytrynowy,cukier,sól,olej rzepakowy. Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł,mrożona (marchew,brokuł,kalafior),sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Pasta z jaj z koperkiem -dieta 70 g ( JAJ,MLE, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt(GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK