Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2026 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-10-01 - Czwartek
 - 2026-10-02 - Piątek
 - 2026-10-03 - Sobota
 - 2026-10-04 - Niedziela
 - 2026-10-05 - Poniedziałek
 - 2026-10-06 - Wtorek
 - 2026-10-07 - Środa
 - 2026-10-08 - Czwartek
 - 2026-10-09 - Piątek
 - 2026-10-10 - Sobota
 - 2026-10-11 - Niedziela
 - 2026-10-12 - Poniedziałek
 - 2026-10-13 - Wtorek
 - 2026-10-14 - Środa
 - 2026-10-15 - Czwartek
 - 2026-10-16 - Piątek
 - 2026-10-17 - Sobota
 - 2026-10-18 - Niedziela
 - 2026-10-19 - Poniedziałek
 - 2026-10-20 - Wtorek
 - 2026-10-21 - Środa
 - 2026-10-22 - Czwartek
 - 2026-10-23 - Piątek
 - 2026-10-24 - Sobota
 - 2026-10-25 - Niedziela
 - 2026-10-26 - Poniedziałek
 - 2026-10-27 - Wtorek
 - 2026-10-28 - Środa
 - 2026-10-29 - Czwartek
 - 2026-10-30 - Piątek
 - 2026-10-31 - Sobota
 
Menu na dzień: 2023-11-29 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 60 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Miód (25g) 1 szt Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g(GLU PSZ, SOJ, MLE, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )  | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)  | 
II Śniadanie | |
ObiadJarzynowa z makaronem* dieta 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),kalafior mrożony,brokuł mrożony,mleko2%tł,śmietanka,sól,natka pietruszki. Ryż na sypko 200 g,ryż biały,olej rzepakowy,sól. Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( GLU,PSZ, ),szynka wieprzowab/k/b/s,olej rzepakowy,mąka pszenna. Sos własny  80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,sólmaka ziemniaczana,seler,marchew. Marchew oprószana z olejem* 100 g (GLU PSZ, ),marchew mrożona kostka,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.  | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)  | 
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Pulpet rybny (Miruna) 80 g (GLU PSZ,JAJ, RYB, ) Warzywa po grecku* 100 g (GLU PSZ,SEL, ) Sałata zielona 5 g  | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim