Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Sierpień 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-08-01 - Sobota
- 2026-08-02 - Niedziela
- 2026-08-03 - Poniedziałek
- 2026-08-04 - Wtorek
- 2026-08-05 - Środa
- 2026-08-06 - Czwartek
- 2026-08-07 - Piątek
- 2026-08-08 - Sobota
- 2026-08-09 - Niedziela
- 2026-08-10 - Poniedziałek
- 2026-08-11 - Wtorek
- 2026-08-12 - Środa
- 2026-08-13 - Czwartek
- 2026-08-14 - Piątek
- 2026-08-15 - Sobota
- 2026-08-16 - Niedziela
- 2026-08-17 - Poniedziałek
- 2026-08-18 - Wtorek
- 2026-08-19 - Środa
- 2026-08-20 - Czwartek
- 2026-08-21 - Piątek
- 2026-08-22 - Sobota
- 2026-08-23 - Niedziela
- 2026-08-24 - Poniedziałek
- 2026-08-25 - Wtorek
- 2026-08-26 - Środa
- 2026-08-27 - Czwartek
- 2026-08-28 - Piątek
- 2026-08-29 - Sobota
- 2026-08-30 - Niedziela
- 2026-08-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-11-19 - Niedziela | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 20 g ( SOJ, ) Ser topiony plastry 16,25g 3 szt ( MLE, ) Roszponka 20 g Pomidorki koktajlowe 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadRosół z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml (GLU PSZ, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),porcja rosołowa z kurczaka,makaron pełnoziarnoziarnisty,sól. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Udziec drobiowy gotowany z/k z/s 130 g,udziec z kurczka b/s/z/k,sól,pieprz. Sos biały 80 ml (GLU PSZ, ),mąka pszenna,sól,pieprz,majeranek. Surówka Colesław 100 g (JAJ, MLE,GOR, ),kapusta biała,marchew,cebula,majonez,jogurt naturalny,cukier,sól,pieprz. Brokuł gotowany* 100 g,brokuł mrożony,sól. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,kwasek cytrynowy,jabłko. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka Królewiecka- kiełbasa wieprzowo drobiowa. średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej 20 g (GLU PSZ, SOJ,MLE, GLU OW, ) Twarożek 50 g (MLE, ) Sałata zielona 5 g Jabłko 1 szt 1 szt | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK