Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2021
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2021-02-01 - Poniedziałek
- 2021-02-02 - Wtorek
- 2021-02-03 - Środa
- 2021-02-04 - Czwartek
- 2021-02-05 - Piątek
- 2021-02-06 - Sobota
- 2021-02-07 - Niedziela
- 2021-02-08 - Poniedziałek
- 2021-02-09 - Wtorek
- 2021-02-10 - Środa
- 2021-02-11 - Czwartek
- 2021-02-12 - Piątek
- 2021-02-13 - Sobota
- 2021-02-14 - Niedziela
- 2021-02-15 - Poniedziałek
- 2021-02-16 - Wtorek
- 2021-02-17 - Środa
- 2021-02-18 - Czwartek
- 2021-02-19 - Piątek
- 2021-02-20 - Sobota
- 2021-02-21 - Niedziela
- 2021-02-22 - Poniedziałek
- 2021-02-23 - Wtorek
- 2021-02-24 - Środa
- 2021-02-25 - Czwartek
- 2021-02-26 - Piątek
- 2021-02-27 - Sobota
- 2021-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-11-18 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadSelerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,seler obrany,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmietanka,pietruszka natka,sól. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól. Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, )uziec z indyka b/s/b/k,mąka pszenna,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,cukier,kwasek cytrynowy,sól. Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchwe mrożona kostka,olej rzepakowy,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.jabłko,cukier,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Twarożek z natką 35 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produktdrobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, ) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK