Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-10-01 - Niedziela
- 2023-10-02 - Poniedziałek
- 2023-10-03 - Wtorek
- 2023-10-04 - Środa
- 2023-10-05 - Czwartek
- 2023-10-06 - Piątek
- 2023-10-07 - Sobota
- 2023-10-08 - Niedziela
- 2023-10-09 - Poniedziałek
- 2023-10-10 - Wtorek
- 2023-10-11 - Środa
- 2023-10-12 - Czwartek
- 2023-10-13 - Piątek
- 2023-10-14 - Sobota
- 2023-10-15 - Niedziela
- 2023-10-16 - Poniedziałek
- 2023-10-17 - Wtorek
- 2023-10-18 - Środa
- 2023-10-19 - Czwartek
- 2023-10-20 - Piątek
- 2023-10-21 - Sobota
- 2023-10-22 - Niedziela
- 2023-10-23 - Poniedziałek
- 2023-10-24 - Wtorek
- 2023-10-25 - Środa
- 2023-10-26 - Czwartek
- 2023-10-27 - Piątek
- 2023-10-28 - Sobota
- 2023-10-29 - Niedziela
- 2023-10-30 - Poniedziałek
- 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-11-17 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Ser topiony 25g 2 szt (MLE, ) Miód (25g) 1 szt Sałata zielona 5 g Śliwka szt 2 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z dyni z grzankami* 350 ml ( GLU,PSZ, SEL, ),dynia mrozona,bułka paryska,włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler),ziemniaki obrane,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,kurkuma,imbir mielony. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Ryba (Dorsz) w cieście 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, ),dorsz czarny filet b/s mrożony,olej rzepakowy,mąka pszenna,jajka,sól,pieprz czarny. Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g,kapusta czerwona,jabłko,cebiula,olej rzepakowy,kwasek cytryn owy,sól,pieprz czarny. Kalafior gotowany* 100 g,kalafior mrożony,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 20 g ( SOJ, MLE, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Sos tatarski 30 ml (JAJ, GOR, S02, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK