Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-06-01 - Piątek
  • 2018-06-02 - Sobota
  • 2018-06-03 - Niedziela
  • 2018-06-04 - Poniedziałek
  • 2018-06-05 - Wtorek
  • 2018-06-06 - Środa
  • 2018-06-07 - Czwartek
  • 2018-06-08 - Piątek
  • 2018-06-09 - Sobota
  • 2018-06-10 - Niedziela
  • 2018-06-11 - Poniedziałek
  • 2018-06-12 - Wtorek
  • 2018-06-13 - Środa
  • 2018-06-14 - Czwartek
  • 2018-06-15 - Piątek
  • 2018-06-16 - Sobota
  • 2018-06-17 - Niedziela
  • 2018-06-18 - Poniedziałek
  • 2018-06-19 - Wtorek
  • 2018-06-20 - Środa
  • 2018-06-21 - Czwartek
  • 2018-06-22 - Piątek
  • 2018-06-23 - Sobota
  • 2018-06-24 - Niedziela
  • 2018-06-25 - Poniedziałek
  • 2018-06-26 - Wtorek
  • 2018-06-27 - Środa
  • 2018-06-28 - Czwartek
  • 2018-06-29 - Piątek
  • 2018-06-30 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-15 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, )

Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym wosłonce niejadalnej 50 g(GLU PSZ, SOJ, MLE, )

Miód (25g) 1 szt

Roszponka 20 g

Rzodkiew biała 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmieanka,sól,pieprz mielony.

Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.

Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ,JAJ, ),udziec z kurczaka b/k/b/s,bułka pszenna (paryska),olej rzepakowy,kasza manna,jajka,sól,pieprz mielony.

Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02, ),buraki obrane,chrzan tarty,cukier,sól,kwasek cytrynowy.

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł (marchew,kalafior,brokuł),sól

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ, )

Sałatka z makaronu i tuńczyka () 150 g(GLU PSZ, RYB, MLE, )

Sałata zielona 5 g

Pomidor 80 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g,twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE,

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2475.99 kcal;
  • Białko: 99.50 g; 
  • Tłuszcze: 67.63 g; Kw.tł. nasy.: 20.87 g;
  • Węglowodany ogółem: 379.12 g; W tym cukry: 60.08 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 30.69 g; 
  • Sól: 9.76 g; 
 

Cały jadłospis od 13 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK