Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2029
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2029-05-01 - Wtorek
- 2029-05-02 - Środa
- 2029-05-03 - Czwartek
- 2029-05-04 - Piątek
- 2029-05-05 - Sobota
- 2029-05-06 - Niedziela
- 2029-05-07 - Poniedziałek
- 2029-05-08 - Wtorek
- 2029-05-09 - Środa
- 2029-05-10 - Czwartek
- 2029-05-11 - Piątek
- 2029-05-12 - Sobota
- 2029-05-13 - Niedziela
- 2029-05-14 - Poniedziałek
- 2029-05-15 - Wtorek
- 2029-05-16 - Środa
- 2029-05-17 - Czwartek
- 2029-05-18 - Piątek
- 2029-05-19 - Sobota
- 2029-05-20 - Niedziela
- 2029-05-21 - Poniedziałek
- 2029-05-22 - Wtorek
- 2029-05-23 - Środa
- 2029-05-24 - Czwartek
- 2029-05-25 - Piątek
- 2029-05-26 - Sobota
- 2029-05-27 - Niedziela
- 2029-05-28 - Poniedziałek
- 2029-05-29 - Wtorek
- 2029-05-30 - Środa
- 2029-05-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-11-15 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym wosłonce niejadalnej 50 g(GLU PSZ, SOJ, MLE, ) Miód (25g) 1 szt Roszponka 20 g Rzodkiew biała 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmieanka,sól,pieprz mielony. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ,JAJ, ),udziec z kurczaka b/k/b/s,bułka pszenna (paryska),olej rzepakowy,kasza manna,jajka,sól,pieprz mielony. Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02, ),buraki obrane,chrzan tarty,cukier,sól,kwasek cytrynowy. Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł (marchew,kalafior,brokuł),sól Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ, ) Sałatka z makaronu i tuńczyka () 150 g(GLU PSZ, RYB, MLE, ) Sałata zielona 5 g Pomidor 80 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g,twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK