Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-04-01 - Sobota
- 2023-04-02 - Niedziela
- 2023-04-03 - Poniedziałek
- 2023-04-04 - Wtorek
- 2023-04-05 - Środa
- 2023-04-06 - Czwartek
- 2023-04-07 - Piątek
- 2023-04-08 - Sobota
- 2023-04-09 - Niedziela
- 2023-04-10 - Poniedziałek
- 2023-04-11 - Wtorek
- 2023-04-12 - Środa
- 2023-04-13 - Czwartek
- 2023-04-14 - Piątek
- 2023-04-15 - Sobota
- 2023-04-16 - Niedziela
- 2023-04-17 - Poniedziałek
- 2023-04-18 - Wtorek
- 2023-04-19 - Środa
- 2023-04-20 - Czwartek
- 2023-04-21 - Piątek
- 2023-04-22 - Sobota
- 2023-04-23 - Niedziela
- 2023-04-24 - Poniedziałek
- 2023-04-25 - Wtorek
- 2023-04-26 - Środa
- 2023-04-27 - Czwartek
- 2023-04-28 - Piątek
- 2023-04-29 - Sobota
- 2023-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-11-13 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonceniejadalnej 50 g (SOJ, ) Dżem 25 g 1 szt Roszponka 20 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadBrokułowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL, ),brokuły mrożone, włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler),ryż biały,mleko2%tł,śmietanka,sól,pietruszka natka. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Kotlet z jaj-pieczony 100 g (GLU PSZ,JAJ, ),jajka,bułka tarta,bułka pszenna paryska,olej rzepakowy,koper mrożony,sól,pieprz czarny mielony. Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE, ),mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony. Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,śmietanka,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka wielowarzywna z olejem 100 g(SEL, )kapusta biała,ogórki kiszone,kapusta czerwona,cebula,pietruszka korzeń,seler,olej rzepakowy,cukier,kwwasek cytrynowy,sól,pieprz czarny mielony. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Ryba (miruna) po grecku* 150 g ( GLU,PSZ, SEL, ) Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK