Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2021
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2021-03-01 - Poniedziałek
- 2021-03-02 - Wtorek
- 2021-03-03 - Środa
- 2021-03-04 - Czwartek
- 2021-03-05 - Piątek
- 2021-03-06 - Sobota
- 2021-03-07 - Niedziela
- 2021-03-08 - Poniedziałek
- 2021-03-09 - Wtorek
- 2021-03-10 - Środa
- 2021-03-11 - Czwartek
- 2021-03-12 - Piątek
- 2021-03-13 - Sobota
- 2021-03-14 - Niedziela
- 2021-03-15 - Poniedziałek
- 2021-03-16 - Wtorek
- 2021-03-17 - Środa
- 2021-03-18 - Czwartek
- 2021-03-19 - Piątek
- 2021-03-20 - Sobota
- 2021-03-21 - Niedziela
- 2021-03-22 - Poniedziałek
- 2021-03-23 - Wtorek
- 2021-03-24 - Środa
- 2021-03-25 - Czwartek
- 2021-03-26 - Piątek
- 2021-03-27 - Sobota
- 2021-03-28 - Niedziela
- 2021-03-29 - Poniedziałek
- 2021-03-30 - Wtorek
- 2021-03-31 - Środa
Menu na dzień: 2023-11-12 - Niedziela | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadPomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski mrożona (marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,makaron pełnoziarnisty,mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,natka pietruszki. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK