Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-11-01 - Niedziela
  • 2026-11-02 - Poniedziałek
  • 2026-11-03 - Wtorek
  • 2026-11-04 - Środa
  • 2026-11-05 - Czwartek
  • 2026-11-06 - Piątek
  • 2026-11-07 - Sobota
  • 2026-11-08 - Niedziela
  • 2026-11-09 - Poniedziałek
  • 2026-11-10 - Wtorek
  • 2026-11-11 - Środa
  • 2026-11-12 - Czwartek
  • 2026-11-13 - Piątek
  • 2026-11-14 - Sobota
  • 2026-11-15 - Niedziela
  • 2026-11-16 - Poniedziałek
  • 2026-11-17 - Wtorek
  • 2026-11-18 - Środa
  • 2026-11-19 - Czwartek
  • 2026-11-20 - Piątek
  • 2026-11-21 - Sobota
  • 2026-11-22 - Niedziela
  • 2026-11-23 - Poniedziałek
  • 2026-11-24 - Wtorek
  • 2026-11-25 - Środa
  • 2026-11-26 - Czwartek
  • 2026-11-27 - Piątek
  • 2026-11-28 - Sobota
  • 2026-11-29 - Niedziela
  • 2026-11-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-11-12 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c   250 ml
Chleb Graham   100 g (GLU PSZ,  )
Masło extra 82%   15 g (MLE,  )
Ogonówka  wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej   35 g(GLU PSZ, SOJ, MLE,  )
Ser wędzony   35 g (MLE,  )
Sałata zielona   20 g
Jabłko 1 szt   1 szt
Kefir 2.0% tł 150g   1 szt (MLE,  )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym*   350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,  ),włoszczyzna 3skł,paski mrożona (marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,makaron pełnoziarnisty,mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,natka pietruszki.
Ziemniaki    200 g,ziemniaki obrane,sól.
Schab gotowany    100 g,schab wieprzowy b/k,sól,pieprz czarny mielony.
Bukiet warzyw gotowanych królewski*   200 g,mieszanka 3skł.mrożona(kalafior,brokuł,marchew).
Kompot owocowy z jabłkami* b/c    250 ml,mieszanka 4skł.kompotowa mrożona,jabłko kompotowe,kawasek cytrynowy.
Sos jarzynowy *   80 ml (GLU PSZ, SEL,  włoszczyza mrożona paski (marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c    250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,  )
Chleb Graham   100 g (GLU PSZ,  )
Margaryna  o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g  1 szt
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej   20 g (SOJ,  )
Galaretka drobiowa z ud*   120 g ( SEL,  )
Mix sałat z olejem   50 g

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g)  1 szt ( GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2243.01 kcal; 
  • Białko: 125.80 g; 
  • Tłuszcze: 69.75 g; Kw. tł. nasy.: 23.63 g;
  •  Węglowodany ogółem: 284.03 g; W tym cukry: 42.50 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 31.15 g;
  • Sól: 8.85 g
 

Cały jadłospis od 06 listopad do 12 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK