Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-04-01 - Sobota
- 2023-04-02 - Niedziela
- 2023-04-03 - Poniedziałek
- 2023-04-04 - Wtorek
- 2023-04-05 - Środa
- 2023-04-06 - Czwartek
- 2023-04-07 - Piątek
- 2023-04-08 - Sobota
- 2023-04-09 - Niedziela
- 2023-04-10 - Poniedziałek
- 2023-04-11 - Wtorek
- 2023-04-12 - Środa
- 2023-04-13 - Czwartek
- 2023-04-14 - Piątek
- 2023-04-15 - Sobota
- 2023-04-16 - Niedziela
- 2023-04-17 - Poniedziałek
- 2023-04-18 - Wtorek
- 2023-04-19 - Środa
- 2023-04-20 - Czwartek
- 2023-04-21 - Piątek
- 2023-04-22 - Sobota
- 2023-04-23 - Niedziela
- 2023-04-24 - Poniedziałek
- 2023-04-25 - Wtorek
- 2023-04-26 - Środa
- 2023-04-27 - Czwartek
- 2023-04-28 - Piątek
- 2023-04-29 - Sobota
- 2023-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2023-11-11 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Ser topiony plastry 16,25g 3 szt ( MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g (SOJ, ) Roszponka 20 g Rzodkiew biała 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE) | |
II Śniadanie | |
ObiadFasolowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU,PSZ, SEL, ),ziemniaki obrane,fasola biała sucha,włoszczyzna 3skł.mrożona paski( marchew,pietruszka,seler),cebula,olej rzepakowy,mąka pszenna,sól,liśc laurowy,majeranek,czosnek. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jeczmienna,sól. Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g (GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł mrożona paski( marchew,pietruszka,seler),mąka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,majeranek. Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g,buraki obrane,jabłka kompotowe,sól,pieprz czarny mielony,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka z selera i orzechów 100 g ( JAJ,MLE, ORZ, SEL, GOR, ),seler obrany,jabłka kompotowe,orzechy włoskie łuskane,majonez,jogurt naturalny 1,5%tł,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Sałatka z ryżu, brokułów i wędliny drob wieprz 200 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL,GOR,) Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK