Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-02-01 - Niedziela
- 2026-02-02 - Poniedziałek
- 2026-02-03 - Wtorek
- 2026-02-04 - Środa
- 2026-02-05 - Czwartek
- 2026-02-06 - Piątek
- 2026-02-07 - Sobota
- 2026-02-08 - Niedziela
- 2026-02-09 - Poniedziałek
- 2026-02-10 - Wtorek
- 2026-02-11 - Środa
- 2026-02-12 - Czwartek
- 2026-02-13 - Piątek
- 2026-02-14 - Sobota
- 2026-02-15 - Niedziela
- 2026-02-16 - Poniedziałek
- 2026-02-17 - Wtorek
- 2026-02-18 - Środa
- 2026-02-19 - Czwartek
- 2026-02-20 - Piątek
- 2026-02-21 - Sobota
- 2026-02-22 - Niedziela
- 2026-02-23 - Poniedziałek
- 2026-02-24 - Wtorek
- 2026-02-25 - Środa
- 2026-02-26 - Czwartek
- 2026-02-27 - Piątek
- 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-09 - Czwartek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt ( MLE, ) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt | |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane, buraki obrane,włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,śmietanka,barszcz czerwony koncentrat,mąka pszenna,cukier,sól,kwasek cytrynowy.pietruszka natka. Łazanki z kapustą i mięsem drob z udźca 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ),kapusta biała,kapusta kiszona,makaron łazanka,kiełbasa wieprzowa zwyczajna,udziec z kurczaka b/k/b/s,cebula,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie. Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł.kompotowa mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 35 g (SOJ, ) Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g Pasta z ciecierzycy z warzywami* 35 g (SEL, ) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK