Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-10-01 - Czwartek
  • 2020-10-02 - Piątek
  • 2020-10-03 - Sobota
  • 2020-10-04 - Niedziela
  • 2020-10-05 - Poniedziałek
  • 2020-10-06 - Wtorek
  • 2020-10-07 - Środa
  • 2020-10-08 - Czwartek
  • 2020-10-09 - Piątek
  • 2020-10-10 - Sobota
  • 2020-10-11 - Niedziela
  • 2020-10-12 - Poniedziałek
  • 2020-10-13 - Wtorek
  • 2020-10-14 - Środa
  • 2020-10-15 - Czwartek
  • 2020-10-16 - Piątek
  • 2020-10-17 - Sobota
  • 2020-10-18 - Niedziela
  • 2020-10-19 - Poniedziałek
  • 2020-10-20 - Wtorek
  • 2020-10-21 - Środa
  • 2020-10-22 - Czwartek
  • 2020-10-23 - Piątek
  • 2020-10-24 - Sobota
  • 2020-10-25 - Niedziela
  • 2020-10-26 - Poniedziałek
  • 2020-10-27 - Wtorek
  • 2020-10-28 - Środa
  • 2020-10-29 - Czwartek
  • 2020-10-30 - Piątek
  • 2020-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-09 - Czwartek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt ( MLE, )

Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ,)

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt


II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane, buraki obrane,włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,śmietanka,barszcz czerwony koncentrat,mąka pszenna,cukier,sól,kwasek cytrynowy.pietruszka natka.

Łazanki z kapustą i mięsem drob z udźca 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ),kapusta biała,kapusta kiszona,makaron łazanka,kiełbasa wieprzowa zwyczajna,udziec z kurczaka b/k/b/s,cebula,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie.

Jabłko 1 szt 1 szt

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł.kompotowa mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 35 g

(SOJ, )

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Pasta z ciecierzycy z warzywami* 35 g (SEL, )

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy

60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt

(GLU PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2419.86 kcal;
  • Białko: 88.56 g;
  • Tłuszcze: 79.99 g; Kw. tł. nasy.: 30.09 g; 
  • Węglowodany ogółem: 349.54 g; W tym cukry: 70.38 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 30.58 g; 
  • Sól: 10.40 g; 
 

Cały jadłospis od 06 listopad do 12 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK