Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-09-01 - Piątek
  • 2023-09-02 - Sobota
  • 2023-09-03 - Niedziela
  • 2023-09-04 - Poniedziałek
  • 2023-09-05 - Wtorek
  • 2023-09-06 - Środa
  • 2023-09-07 - Czwartek
  • 2023-09-08 - Piątek
  • 2023-09-09 - Sobota
  • 2023-09-10 - Niedziela
  • 2023-09-11 - Poniedziałek
  • 2023-09-12 - Wtorek
  • 2023-09-13 - Środa
  • 2023-09-14 - Czwartek
  • 2023-09-15 - Piątek
  • 2023-09-16 - Sobota
  • 2023-09-17 - Niedziela
  • 2023-09-18 - Poniedziałek
  • 2023-09-19 - Wtorek
  • 2023-09-20 - Środa
  • 2023-09-21 - Czwartek
  • 2023-09-22 - Piątek
  • 2023-09-23 - Sobota
  • 2023-09-24 - Niedziela
  • 2023-09-25 - Poniedziałek
  • 2023-09-26 - Wtorek
  • 2023-09-27 - Środa
  • 2023-09-28 - Czwartek
  • 2023-09-29 - Piątek
  • 2023-09-30 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-08 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU,PSZ, )

Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE, )

Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ, )

Roszponka 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt


II Śniadanie
 
Obiad

Krem z brokuła z grzankami razowymi*350 ml (GLU PSZ, SEL,,brokułymrożone,ziemniakiobrane,włoszczyzna3skł.paski(marchew,seler,pietruszka),bułka pszenna paryska,mąka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki.

Ziemniaki 200 g, ziemniaki obrane,sól

Filet z kurczaka duszony 100 g ( GLU,PSZ, ),filiet z kurczak b/s

Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,sól,poieprz czarny mielony,olej rzepakowy.

Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL),kapusta czerwona,kapustabiała,cebula,pietruszkakorzeń,seler,olej rzepakowy,kawasek cytrnowy,sól,pieprz czarny mielony.

Fasolka szparagowa z wody* 100 g,Fasolka szparagowa mrożona,sól.

Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł, jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU,JĘCZ, )

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 70g (SOJ, )

Sałata zielona 5 g

Sałatka jarzynowa 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, )

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 06 listopad do 12 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK