Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-10-01 - Czwartek
- 2026-10-02 - Piątek
- 2026-10-03 - Sobota
- 2026-10-04 - Niedziela
- 2026-10-05 - Poniedziałek
- 2026-10-06 - Wtorek
- 2026-10-07 - Środa
- 2026-10-08 - Czwartek
- 2026-10-09 - Piątek
- 2026-10-10 - Sobota
- 2026-10-11 - Niedziela
- 2026-10-12 - Poniedziałek
- 2026-10-13 - Wtorek
- 2026-10-14 - Środa
- 2026-10-15 - Czwartek
- 2026-10-16 - Piątek
- 2026-10-17 - Sobota
- 2026-10-18 - Niedziela
- 2026-10-19 - Poniedziałek
- 2026-10-20 - Wtorek
- 2026-10-21 - Środa
- 2026-10-22 - Czwartek
- 2026-10-23 - Piątek
- 2026-10-24 - Sobota
- 2026-10-25 - Niedziela
- 2026-10-26 - Poniedziałek
- 2026-10-27 - Wtorek
- 2026-10-28 - Środa
- 2026-10-29 - Czwartek
- 2026-10-30 - Piątek
- 2026-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-08 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU,PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE, ) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ, ) Roszponka 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z brokuła z grzankami razowymi*350 ml (GLU PSZ, SEL,,brokułymrożone,ziemniakiobrane,włoszczyzna3skł.paski(marchew,seler,pietruszka),bułka pszenna paryska,mąka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki. Ziemniaki 200 g, ziemniaki obrane,sól Filet z kurczaka duszony 100 g ( GLU,PSZ, ),filiet z kurczak b/s Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,sól,poieprz czarny mielony,olej rzepakowy. Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL),kapusta czerwona,kapustabiała,cebula,pietruszkakorzeń,seler,olej rzepakowy,kawasek cytrnowy,sól,pieprz czarny mielony. Fasolka szparagowa z wody* 100 g,Fasolka szparagowa mrożona,sól. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł, jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU,JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 70g (SOJ, ) Sałata zielona 5 g Sałatka jarzynowa 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK