Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-09-01 - Piątek
  • 2023-09-02 - Sobota
  • 2023-09-03 - Niedziela
  • 2023-09-04 - Poniedziałek
  • 2023-09-05 - Wtorek
  • 2023-09-06 - Środa
  • 2023-09-07 - Czwartek
  • 2023-09-08 - Piątek
  • 2023-09-09 - Sobota
  • 2023-09-10 - Niedziela
  • 2023-09-11 - Poniedziałek
  • 2023-09-12 - Wtorek
  • 2023-09-13 - Środa
  • 2023-09-14 - Czwartek
  • 2023-09-15 - Piątek
  • 2023-09-16 - Sobota
  • 2023-09-17 - Niedziela
  • 2023-09-18 - Poniedziałek
  • 2023-09-19 - Wtorek
  • 2023-09-20 - Środa
  • 2023-09-21 - Czwartek
  • 2023-09-22 - Piątek
  • 2023-09-23 - Sobota
  • 2023-09-24 - Niedziela
  • 2023-09-25 - Poniedziałek
  • 2023-09-26 - Wtorek
  • 2023-09-27 - Środa
  • 2023-09-28 - Czwartek
  • 2023-09-29 - Piątek
  • 2023-09-30 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-06 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, )

Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g

(SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Papryka świeża 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE,


II Śniadanie
 
Obiad

Grochowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU

PSZ, SEL, ),ziemniaki obrane,groch łuskany cały, włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler), cebula,olej rzepakowy,maka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,majeranek,czosnek granulowany,ziele angielskie.

Zapiekanka z ryżu i jabłka z cynamonem 350 g (MLE, ),jabłka kompotowe,mleko 2%tł,ryż biały,olej rzepakowy,cukier,cynamon.

Sos jogurtowy naturalny 120 g ( MLE, ),jogurt naturalny 1,5%tł,mleko 2%tł.

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c,cukier, herbata ekspresowa


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,

GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU

PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Pasta z twarogu i makreli wędzonej** 70 g

(RYB, MLE, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Roszponka 20 g

Ogórek świeży 80 g

 

 

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2254.97 kcal; B: 86.25 g;
  • Tłuszcz: 58.63 g; 
  • Kw.tł. nasy.: 21.58 g;
  • Węglowodany: 358.54 g; W tym cukry: 61.24 g;
  • Błonnik całkowity.: 28.76 g; 
  • Sól: 7.60 g; 
 

Cały jadłospis od 06 listopad do 12 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK