Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Lipiec 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-07-01 - Sobota
- 2023-07-02 - Niedziela
- 2023-07-03 - Poniedziałek
- 2023-07-04 - Wtorek
- 2023-07-05 - Środa
- 2023-07-06 - Czwartek
- 2023-07-07 - Piątek
- 2023-07-08 - Sobota
- 2023-07-09 - Niedziela
- 2023-07-10 - Poniedziałek
- 2023-07-11 - Wtorek
- 2023-07-12 - Środa
- 2023-07-13 - Czwartek
- 2023-07-14 - Piątek
- 2023-07-15 - Sobota
- 2023-07-16 - Niedziela
- 2023-07-17 - Poniedziałek
- 2023-07-18 - Wtorek
- 2023-07-19 - Środa
- 2023-07-20 - Czwartek
- 2023-07-21 - Piątek
- 2023-07-22 - Sobota
- 2023-07-23 - Niedziela
- 2023-07-24 - Poniedziałek
- 2023-07-25 - Wtorek
- 2023-07-26 - Środa
- 2023-07-27 - Czwartek
- 2023-07-28 - Piątek
- 2023-07-29 - Sobota
- 2023-07-30 - Niedziela
- 2023-07-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-11-06 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, | |
II Śniadanie | |
ObiadGrochowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, SEL, ),ziemniaki obrane,groch łuskany cały, włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler), cebula,olej rzepakowy,maka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,majeranek,czosnek granulowany,ziele angielskie. Zapiekanka z ryżu i jabłka z cynamonem 350 g (MLE, ),jabłka kompotowe,mleko 2%tł,ryż biały,olej rzepakowy,cukier,cynamon. Sos jogurtowy naturalny 120 g ( MLE, ),jogurt naturalny 1,5%tł,mleko 2%tł. Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c,cukier, herbata ekspresowa. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Pasta z twarogu i makreli wędzonej** 70 g (RYB, MLE, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Roszponka 20 g Ogórek świeży 80 g
| |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK