Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-10-01 - Czwartek
- 2026-10-02 - Piątek
- 2026-10-03 - Sobota
- 2026-10-04 - Niedziela
- 2026-10-05 - Poniedziałek
- 2026-10-06 - Wtorek
- 2026-10-07 - Środa
- 2026-10-08 - Czwartek
- 2026-10-09 - Piątek
- 2026-10-10 - Sobota
- 2026-10-11 - Niedziela
- 2026-10-12 - Poniedziałek
- 2026-10-13 - Wtorek
- 2026-10-14 - Środa
- 2026-10-15 - Czwartek
- 2026-10-16 - Piątek
- 2026-10-17 - Sobota
- 2026-10-18 - Niedziela
- 2026-10-19 - Poniedziałek
- 2026-10-20 - Wtorek
- 2026-10-21 - Środa
- 2026-10-22 - Czwartek
- 2026-10-23 - Piątek
- 2026-10-24 - Sobota
- 2026-10-25 - Niedziela
- 2026-10-26 - Poniedziałek
- 2026-10-27 - Wtorek
- 2026-10-28 - Środa
- 2026-10-29 - Czwartek
- 2026-10-30 - Piątek
- 2026-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-11-06 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, | |
II Śniadanie | |
ObiadGrochowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, SEL, ),ziemniaki obrane,groch łuskany cały, włoszczyzna 3skł.paski (marchew,pietruszka,seler), cebula,olej rzepakowy,maka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,majeranek,czosnek granulowany,ziele angielskie. Zapiekanka z ryżu i jabłka z cynamonem 350 g (MLE, ),jabłka kompotowe,mleko 2%tł,ryż biały,olej rzepakowy,cukier,cynamon. Sos jogurtowy naturalny 120 g ( MLE, ),jogurt naturalny 1,5%tł,mleko 2%tł. Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c,cukier, herbata ekspresowa. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Pasta z twarogu i makreli wędzonej** 70 g (RYB, MLE, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Roszponka 20 g Ogórek świeży 80 g
| |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK