Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-11-05 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g

(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 20 g ( SOJ, )

Serek homo. naturalny 50 g (MLE, )

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Rosół z makaronem * 350 ml ( GLU PSZ, SEL, ),włoszczyzna mrożona paski(marchew,pietruszka,seler),makaron nitka,porcja rosołowa z kurczaka,sól,natka pietruszki.

Ziemniaki 200 g, ziemniaki obrane,sól.

Udziec drobiowy gotowany z/k z/s 130 g,udziec z kurczaka z/k/z/s,sól,pieprz czarny mielony.

Sos biały 80 ml (GLU PSZ, (SEL,),mąka pszenna,sól,pieprz czarny mielony,majeranek.

Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g,włoszczyzna mrożona paski 3skł( marchew,pietruszka,seler),olej rzepakowy,sól.

Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ, ),szpinak rozdrobniony mrożony,mąka pszenna,olej rzepakowy,sól.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,

GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g

(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Szynka Królewiecka- kiełbasa wieprzowo drobiowa. średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ,

MLE, GLU OW, )

Miód (25g) 1 szt

Sałata zielona 20 g

Jabłko pieczone 1szt. 1 szt

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb mieszany pszenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2355.69 kcal; 
  • Białko ogółem: 98.72 g; 
  • Tłuszcz ogółem: 75.21 g; Kw.tł. nasy.: 25.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 332.29 g; W tym cukry: 65.77g; 
  • Błonnik pokarmowy: 25.16 g; 
  • Sól: 8.78 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK