Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-06-01 - Czwartek
  • 2023-06-02 - Piątek
  • 2023-06-03 - Sobota
  • 2023-06-04 - Niedziela
  • 2023-06-05 - Poniedziałek
  • 2023-06-06 - Wtorek
  • 2023-06-07 - Środa
  • 2023-06-08 - Czwartek
  • 2023-06-09 - Piątek
  • 2023-06-10 - Sobota
  • 2023-06-11 - Niedziela
  • 2023-06-12 - Poniedziałek
  • 2023-06-13 - Wtorek
  • 2023-06-14 - Środa
  • 2023-06-15 - Czwartek
  • 2023-06-16 - Piątek
  • 2023-06-17 - Sobota
  • 2023-06-18 - Niedziela
  • 2023-06-19 - Poniedziałek
  • 2023-06-20 - Wtorek
  • 2023-06-21 - Środa
  • 2023-06-22 - Czwartek
  • 2023-06-23 - Piątek
  • 2023-06-24 - Sobota
  • 2023-06-25 - Niedziela
  • 2023-06-26 - Poniedziałek
  • 2023-06-27 - Wtorek
  • 2023-06-28 - Środa
  • 2023-06-29 - Czwartek
  • 2023-06-30 - Piątek
Menu na dzień: 2023-11-04 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU

PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )

Rukola 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU

PSZ, MLE, SEL, ),Ziemniaki obrane,włoszczyzna mrozona paski(marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmietanka,koper zielony,mąka pszenna,koper suszony,sól.

Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU

JĘCZ, ),kasza jęczmienna drobna,sól,olej rzepakowy.

Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ, ),wołowina gulasz,mąka pszenna,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie.

Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,śmietana 18%tł,cukier,kwasek cytrynowy.

Surówka z rzepy białej i jabłka () 100 g

(MLE, ),rzepa biała,jabłka kompotowe,śmietana 18%tł,jogurt naturalny 1,5%tł,sól, pieprz czarny mielony.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona, jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,

GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU

PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Pasztet z fasoli* 50 g (GLU PSZ, JAJ, )

Śniadaniowa drobiowa- produkt

drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, )

Ogórek kiszony 80 g

Sałata zielona 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2354.56 kcal;
  • Białko ogółem: 99.62 g; 
  • Tłuszcz ogółem: 65.89 g; Kw. tł. nasy.: 22.41 g;
  • Węglowodany ogółem: 357.40 g; W tym cukry: 59.66 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 34.72 g; 
  • Sól: 10.33 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK