Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-12-01 - Wtorek
- 2020-12-02 - Środa
- 2020-12-03 - Czwartek
- 2020-12-04 - Piątek
- 2020-12-05 - Sobota
- 2020-12-06 - Niedziela
- 2020-12-07 - Poniedziałek
- 2020-12-08 - Wtorek
- 2020-12-09 - Środa
- 2020-12-10 - Czwartek
- 2020-12-11 - Piątek
- 2020-12-12 - Sobota
- 2020-12-13 - Niedziela
- 2020-12-14 - Poniedziałek
- 2020-12-15 - Wtorek
- 2020-12-16 - Środa
- 2020-12-17 - Czwartek
- 2020-12-18 - Piątek
- 2020-12-19 - Sobota
- 2020-12-20 - Niedziela
- 2020-12-21 - Poniedziałek
- 2020-12-22 - Wtorek
- 2020-12-23 - Środa
- 2020-12-24 - Czwartek
- 2020-12-25 - Piątek
- 2020-12-26 - Sobota
- 2020-12-27 - Niedziela
- 2020-12-28 - Poniedziałek
- 2020-12-29 - Wtorek
- 2020-12-30 - Środa
- 2020-12-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-11-01 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadPieczarkowa z makaronem * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( GLU PSZ, ) Sos myśliwski 80 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ) Surówka z marchwi i chrzanu 100 g ( MLE, S02, ) Buraczki gotowane 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Ryba (miruna) po grecku* 150 g ( GLU PSZ, SEL, ) Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK