ŻYWIENIE PACJENTÓW
Pacjentom hospitalizowanym w ramach pobytu zapewniamy całodzienne bezpłatne wyżywienie.
Posiłki przygotowywane oraz dostarczane są przez firmę zewnętrzną CATERMED Sp.z o.o.
Godziny podawania posiłków:
Grunwaldzka 23 Marca - Dorośli 23 Marca - Dzieci
| Poniedziałek – Niedziela |
Śniadanie | 7:30 |
Obiad | 12:30 |
Kolacja | 17:30 |
| Poniedziałek – Niedziela |
Śniadanie | 8:00 |
Obiad | 13:00 – 14:00 |
Kolacja | 17:30 |
| Poniedziałek – Niedziela |
I Śniadanie | 8:00 |
II Śniadanie | 10:00 |
Obiad | 13:00 – 13:30 |
Podwieczorek | 15:00 |
Kolacja | 17:45 |
ZASADY PRZECHOWYWANIA ŻYWNOŚCI PACJENTÓW
Każdy z oddziałów wyposażony jest w lodówkę przeznaczoną do przechowywania żywności Pacjentów. Ze względów sanitarnych w szpitalu obowiązują następujące zasady:
- należy podpisywać żywność przechowywaną w lodówkach (imię i nazwisko, nr sali, data umieszczenia w lodówce),
- dozwolony czas przechowywania produktów:
- otwartych – do 2 dni,
- oryginalnie zamkniętych – decyduje data przydatności do spożycia podana na opakowaniu,
- w przypadku zabrudzenia lodówki (np. wylania się zawartości opakowania do lodówki) należy niezwłocznie powiadomić personel sprzątający lub pielęgniarkę oddziału,
- artykuły spożywcze znajdujące się w lodówkach są przeglądane co tydzień przez personel szpitala,
- produkty pozostawione, niezdatne do spożycia lub przeterminowane są wyrzucane!