-
Pacjentom hospitalizowanym w ramach pobytu zapewniamy całodzienne bezpłatne wyżywienie.
Posiłki przygotowywane oraz dostarczane są przez firmę zewnętrzną ASPEN-RES Sp.z o.o.
Spożywanie posiłków odbywa się na salach chorych, a w przypadku oddziałów dziecięcych – na stołówkach szpitalnych.
GODZINY PODAWANIA POSIŁKÓW:
-
- śniadanie – godz. 7:30
- obiad – godz. 12:30
- kolacja – godz. 17:30
-
Pn-Pt Sobota Niedziela I śniadanie 8:00 8:30 9:00 II śniadanie 10:45 10:45 – Obiad 12:45 12:45 12:45 Podwieczorek 15:10 15:10 15:10 Kolacja 17:45 17:45 17:45
-
Każdy z oddziałów wyposażony jest w lodówkę przeznaczoną do przechowywania żywności Pacjentów. Ze względów sanitarnych w szpitalu obowiązują następujące zasady:
- należy podpisywać żywność przechowywaną w lodówkach (imię i nazwisko, nr sali, data umieszczenia w lodówce),
- dozwolony czas przechowywania produktów:
- otwartych – do 2 dni,
- oryginalnie zamkniętych – decyduje data przydatności do spożycia podana na opakowaniu,
- w przypadku zabrudzenia lodówki (np. wylania się zawartości opakowania do lodówki) należy niezwłocznie powiadomić personel sprzątający lub pielęgniarkę oddziału,
- artykuły spożywcze znajdujące się w lodówkach są przeglądane co tydzień przez personel szpitala,
- produkty pozostawione, niezdatne do spożycia lub przeterminowane są wyrzucane !
Data modyfikacji: 4 lipca 2017