Żywienie

  • Pacjentom hospitalizowanym w ramach pobytu zapewniamy całodzienne bezpłatne wyżywienie.
    Posiłki przygotowywane oraz dostarczane są przez firmę zewnętrzną ASPEN-RES Sp.z o.o.
    Spożywanie posiłków odbywa się na salach chorych, a w przypadku oddziałów dziecięcych – na stołówkach szpitalnych.

GODZINY PODAWANIA POSIŁKÓW:

    • śniadanie – godz. 7:30
    • obiad – godz. 12:30
    • kolacja – godz. 17:30
  •  Pn-PtSobotaNiedziela
    I śniadanie 8:00 8:309:00
    II śniadanie10:4510:45
    Obiad12:45 12:4512:45
    Podwieczorek 15:1015:10 15:10
    Kolacja17:4517:45 17:45
  • Każdy z oddziałów wyposażony jest w lodówkę przeznaczoną do przechowywania żywności Pacjentów. Ze względów sanitarnych w szpitalu obowiązują następujące zasady:

    • należy podpisywać żywność przechowywaną w lodówkach (imię i nazwisko, nr sali, data umieszczenia w lodówce),
    • dozwolony czas przechowywania produktów:
      • otwartych – do 2 dni,
      • oryginalnie zamkniętych – decyduje data przydatności do spożycia podana na opakowaniu,
    • w przypadku zabrudzenia lodówki (np. wylania się zawartości opakowania do lodówki) należy niezwłocznie powiadomić personel sprzątający lub pielęgniarkę oddziału,
    • artykuły spożywcze znajdujące się w lodówkach są przeglądane co tydzień przez personel szpitala,
    • produkty pozostawione, niezdatne do spożycia lub przeterminowane są wyrzucane !

Data modyfikacji: 4 lipca 2017